автор: Яна Николова, Нова телевизия снимка: ПетелСлед срива на паунда се

...
автор: Яна Николова, Нова телевизия снимка: ПетелСлед срива на паунда се
Коментари Харесай

Паундът се срина, българите на Острова се вълнуват: За едни става много зле, за други има полза

автор: Яна Николова, Нова телевизия 

фотография: " Петел "

След срутва на паунда се обезценява трудът на българите, които работят във Англия и пращат пари на фамилиите си у нас. През миналата седмица английската валута удари 28-месечно дъно по отношение на щатския $, откакто държавното управление в Лондон втвърди тона по тематиката Brexit, описа Нова телевизия.

Към момента по курса на Българска народна банка 1 паунд се разменя за 2.14 лева

На 23 юни 2016 година, 17 милиона британци споделиха „ не ” на Европейския съюз. Още на идващия ден, паундът отговори на тази неустановеност със срив.

Човекът, който тогава обикаляше страната с огромен червен рейс и увещаваше сънародниците си да гласоподават за излизане от Съюза, през днешния ден е министър-председател. 

„ Събитията на пазарите във връзка с паунда сигурно са разследване от новия министър председател на „ Даунинг стрийт ”. И неговите планове да договаря по-твърдо с Брюксел ”, разяснява Адриан Николов.

Политическите и валутни безредици към Острова съответстват с ваканцията на Мартин вкъщи, в България. „ На мен персонално ми въздейства, тъй като аз си икономисвам пари и когато пада паундът, изгубвам пари ”, сподели Мартин Василев, който работи в Англия.

От референдума насам английската лира е паднала с 20-30 стотинки. Работещите на Острова българи губят от това, само че българските студенти печелят.

„ От една страна техните студентски такси стават по-ниски, а въпреки това, получавайки пари от континентална Европа, те са с по-висока цена по отношение на локалния пазар ”, изяснява Адриан Николов.

Накъде ще тръгнат нещата зависи доста от това дали Борис Джонсън ще извърши заканата си и в последния ден на октомври ще изведе страната от Евросъюза – със или без договорка.

„ Можем да съдим по събитията след референдума. Тъй като той имаше един доста непредвиден резултат. И тогава пазарите реагираха доста остро. И е изцяло допустимо, в случай че осъмнем с Brexit без договорка, пазарите да реагират още по-агресивно от предишния път, защото това, което тогава беше една възможност, на която те реагираха, към този момент ще е истина, действителност ”, уточни Николов.

Препоръката на валутните експерти е в случай че ще спестяваме, да се насочим към капиталовото злато. „ От Brexit насам се е покачило с над 300 $ на унция капиталово злато, което е забележителен растеж, и което няма аналог, с изключение може би на криптовалутата като облага ”, изясни Мартин Миланов, началник на екип във верига обменни бюра.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР